Laat je website screenen op taalfouten

Doe de '15 Minutes of Shame'-test

Onderzoek door de Taalunie heeft uitgewezen dat potentiële klanten een occasionele taalfout op je website wel kunnen vergeven. Maar als het te gortig wordt en de fouten elkaar in ijltempo opvolgen, wordt je bedrijf of product al snel als onbetrouwbaar ervaren.

Onderwerp je website daarom aan onze '15 Minutes of Shame'-test:

  • We besteden een kwartier proefleestijd aan je website. Binnen 48 uur krijg je van ons feedback over de taaleuvels die we in een oogopslag op je website hebben gevonden. 
  • Vinden we 3 of meer fouten, dan leert de ervaring ons dat die elders op de site ook veelvuldig de kop opsteken. Om imagoschade te voorkomen, kun je ons het best je site grondiger laten screenen en corrigeren of herschrijven.
  • Vinden we geen fouten, dan zit de rest vermoedelijk ook wel snor. 

Op welke fouten screenen we?

Kameleons houdt zich aan de algemeen geldende regels van de officiële taalinstanties.

Onze 'spelregels' lees je hier. Zij zijn ook de leidraad voor deze test. Over spelling- en grammaticafouten valt weinig te discussiëren. Als we er vinden, melden we die met een link naar de uitleg erbij. Over stijl en register kun je wel al eens een boompje opzetten. Dat is geen exacte wetenschap, maar ook daar geldt onder taalkundigen een zekere consensus.  

Oeps, al meteen een handvol fouten!

Kunnen jullie die wegwerken? 

Jazeker. Dat doen we als volgt:

  • We laten een word count app los op je website. Daarmee tellen we het totale aantal woorden. 
  • Op basis van het aantal woorden krijg je van ons een proeflees- en correctieprijs. Als we in je cms kunnen inloggen en daarin werken, betaal je minder dan wanneer we de fouten in een lijst moeten verzamelen en doorgeven. 
  • Optioneel kun je ons meteen ook vragen om SEO-vriendelijke titels en tagging te voorzien. Of zelfs eerst een zoekwoordonderzoek uit te voeren. 

Hoera, geen fouten!

Gefeliciteerd, dat waren eerder 15 Minutes of Fame!

Misschien vinden we op andere pagina's nog wel een foutje, maar allicht is de te boeken winst op taalvlak de investering niet waard. Wat we wel nog kunnen doen, is nagaan of je site SEO-matig sterk genoeg staat (op technisch vlak, tagging, zoektermonderzoek).  

*** We bieden de taalscreening enkel aan in het Nederlands. 

 Ja, ik wil mijn website onderwerpen aan de '15 Minutes of Shame'-test.

Andere teksten om te proeflezen of corrigeren?

Maak je je geen zorgen over je website, maar eerder over die handleiding, productbrochure, slogan of salesfiches? Ook die kun je uiteraard voorleggen aan Kameleons. Neem contact op via info@kameleons.be of bel ons op 09 274 13 30.

Referenties

Laat Kameleons je teksten vertalen

Vraag naar onze tarieven Bel ons op +32 9 274 13 30