5 taalminnenden met een passie voor communicatie

Peter Janssens

Copywriter
Proeflezer
Corrector

Cijfers worden letters

Toen Peter nog een jonge snaak was, zag je hem eerder met de raadsels van de Wiskunde Olympiade in de hand dan met de nieuwe uitgave van de Vlaamse Filmpjes. Na een succesvolle studie Latijn-Wiskunde leek hij voorbestemd zich ook in zijn hogere studie op algebra of geometrie te storten, maar luttele maanden voor zijn achttiende verjaardag besloot Peter het roer helemaal om te gooien. Het verdict: regentaat. Met als hoofdkeuzevakken Nederlands en Engels. Of hoe de rekenmachine en de passer alsnog plaats moesten ruimen voor de Dikke Van Dale.

Eigen website

Helemaal uit de lucht gegrepen was die studieommekeer overigens ook weer niet. Peter was dan geen fervent lezer, zelf in de pen kruipen deed hij al sinds zijn twaalfde. Eerst voor het soort poëzie waarvoor een mens nu het schaamrood op de wangen krijgt – ook al won hij met een gedichtje over wielrenner Frank Vandenbroucke zaliger wel de hoofdprijs in een door diens toenmalige sponsor Domo-Farm Frites ingericht concours. Later als filmrecensent op diverse blogs op het wereldwijde web. In 2003 stampte hij zijn eigen website Cinevision.be uit de grond.  

Redacteur in hart en nieren

Uiteindelijk zou Peter nooit voor de klas belanden. Het was zijn passie voor de zevende kunst die hem naar een vacature van redacteur bij VN-Productions, een uitgeverij van filmtijdschriften, loodste. Hij was er verantwoordelijk voor de inhoud van vier maandelijkse magazines. Zowel de videotheeksector als het papieren medium kreeg zware klappen, dus ging Peter na vijf intensieve jaren zijn heil elders zoeken. Met een schat aan ervaring verkaste Peter naar een andere uitgeverij, zij het ditmaal in de hoedanigheid van eindredacteur en coördinator van twee transportbladen en een interieur- en designmagazine.  

Film en taal als eeuwige rode draad

2017 is het jaar van de grote verandering. Peter trok de transport- en designdeur achter zich dicht en keerde terug naar zijn oude liefde toen hij tekende voor een job als zakelijk coördinator annex adjunct-bladmanager bij Vertigo, het toonaangevende Vlaamse filmtijdschrift dat in zowat elke bioscoop of cultuurtempel terug te vinden is. Omdat het bloed echter kruipt waar het niet gaan kan, zocht Peter ook een creatieve uitlaatklep. Toen Ludo hem uitnodigde in het terrarium van Kameleons, twijfelde hij niet om ook op een schrijverstwijgje post te vatten. 

Peter Janssens

Artikelen

Referenties

Laat Kameleons je teksten vertalen

Vraag naar onze tarieven Bel ons op +32 9 274 13 30