Innogenetics (nu Fujirebio)

Personeelscommunicatie en nieuwsbrief

Het biofarmaceutische bedrijf Innogenetics, gevestigd in Zwijnaarde, heeft sinds zijn oprichting in 1985 al menige gedaantewisseling ondergaan. Dat heb je met beursgenoteerde bedrijven: fusies, overnames, divisies afstoten, …

Al die veranderingen zijn zelfs soms moeilijk te volgen voor het eigen personeel. Vandaar dat er in 2000 een interne nieuwsbrief in het leven werd geroepen. En raad eens wie de uitverkorene was? Juist, onze Kameleon Ludo Verhaege, die toen onder eigen naam opereerde.

 

Een nieuwsbrief nodig met de juiste woorden?

De Kameleons vinden de gepaste woorden voor wat jij wilt overbrengen. Bel ons op 09 274 13 30, mail naar info@kameleons.be of stel je vraag via onderstaand formulier.

-->

Bij een beursgenoteerd bedrijf is zelfs interne communicatie wikken en wegen. Niet alleen woorden, maar de hele draagwijdte van wat je schrijft.

Van crisiscommunicatie tot goednieuwsshow

Maar ondertussen leerde Ludo het interne reilen en zeilen kennen bij een bedrijf waar alle communicatie moeilijk ligt. Soms crisiscommunicatie, soms goednieuwsshow. De geslepen pen weet daar altijd tussen te schipperen.

Interne communicatie

De schrijfselen omvatten onder meer copy over de verwezenlijkingen van Innogenetics in die tijd, innovaties, berichtgeving over fusies, octrooirechten, HR-onderwerpen zoals de interne pensioenregelingen, interviews, ghostwriting van speeches voor meetings, …

Vandaag gaat Innogenetics door het leven onder de naam van overnemer Fujirebio, die 86,4 miljoen euro betaalde voor de biofarmareus.

www.fujirebio-europe.com 

Tags

Gerelateerde berichten

Deel dit artikel via

Laat Kameleons je teksten vertalen

Vraag naar onze tarieven Bel ons op +32 9 274 13 30