Case 15/06/2018

Stad Gistel

Communiceren in stijl over de nieuwe huisstijl

De Stad Gistel heeft midden juni 2018 officieel zijn nieuwe identiteit gelanceerd. Daarmee bezegelt de Stad Gistel meteen ook de integratie van het OCMW in de stadsdiensten, zoals voorgeschreven door de Vlaamse Overheid.

Grafische stijlgids en huisstijlgids voor taal

De grafische helden van Maquina zetten de lijnen uit van de nieuwe huisstijl, inclusief een nieuw logo met baseline en richtlijnen voor alle visuele communicatie. Het tekstuele kon niet achterblijven, dus gaven wij de taalhuisstijlgids van de Stad Gistel een grondige opfrisbeurt, vulden hem aan met richtlijnen voor communicatie via sociale media, en schreven we ook een verkorte, hapklare versie voor de communicatieambtenaren.

Communiceren over … je eigen communicatierichtlijnen

De nieuwe identiteit komt niet alleen uit onze koker, we mochten er meteen ook zelf mee aan de slag. Communiceren over je zelfbedachte communicatie-aanpak, het heeft wel iets. We schreven dus ook:

  • het persbericht over de lancering van de nieuwe identiteit van de Stad Gistel
  • de officiële correspondentie over de nieuwe identiteit met de OCMW-klanten van de Stad Gistel
  • de officiële correspondentie over de nieuwe identiteit met de leveranciers van de Stad Gistel
  • een artikel over de nieuwe identiteit in Gistelzine, het informatieblad voor de inwoners van de Stad Gistel

Overheidscommunicatie? Eén adres: Kameleons

Kameleons werkte ook al mee aan de website van de gemeente Pittem en opdrachten voor de Stad Oostende. Met Kameleon Annelies, die jarenlang als copywriter bij de Dienst Communicatie van de Stad Gent werkte, hebben we een uiterst ervaren specialist in overheidscommunicatie in huis. Bel ons op 09 274 13 30, mail naar info@kameleons.be of stel je vraag via onderstaand formulier.

-->

Kameleons telt een kei in overheidscommunicatie in de rangen. We zetten graag de taalhuisstijl van jouw gemeente of stad neer.

Tags

Gerelateerde berichten

Deel dit artikel via

Laat Kameleons je teksten vertalen

Vraag naar onze tarieven Bel ons op +32 9 274 13 30