Artikel 01/01/2018 - Chriz Declercq

Ads voor immobiliën: getest en bewezen

7 tips die echt resultaat opleveren in de vastgoedsector

Woorden wikken en wegen, het blijft altijd een beetje trial-and-error. Je kunt van je eigen ervaring uitgaan – wat we bij Kameleons uiteraard altijd doen – maar je kunt ook eens kijken wat collega-woordenwikkers wereldwijd zoal in hun tekstuele weegschaal hebben afgewogen. We vatten het voor je samen in 7 tips.

1. Wees positief, dat maak je ads geloofwaardiger

De impact die een advertentie heeft op de lezer hangt sterk af van de gevoelens die je ermee opwekt. Je wilt via je advertentie een connectie opbouwen tussen de klant en je bedrijf of product. Dat lukt het best als je een positief gevoel uitstraalt.

  • Ads met positieve uitstraling: gemiddeld doorklikpercentage 7,86 %
  • Ads met neutrale uitstraling: gemiddeld doorklikpercentage 5,60 %
  • Ads met negatieve uitstraling: gemiddeld doorklikpercentage 4,02 %

2. Maak gebruik van goed scorende woorden

Analyses wijzen uit dat bepaalde woorden meer aanzetten tot klikken dan andere. Hier volgt een lijstje van de woorden die opvallend goed en opvallend slecht scoren qua doorklikratio. Let bijvoorbeeld op 'ultramodern' bij de afraders. Wees positief, maar met mate, lijkt tegelijk ook de boodschap.

  • Aanraders: creatief, nuttig, genieten, best, prijs, lancering, essentieel, economisch, opwindend, indrukwekkend, toegankelijk, eeuwig, mooi, gezellig, natuur, huisdier
  • Afraders: afwezig, beroemd, goedkoop, prominent, origineel, kunstmatig, verlies, verdwenen, minder, meest, hoeveelheid, nul, professioneel, ultramodern, afzonderlijk

3. Maak je ads optimaal leesbaar

Vlot leesbare content zal meer in de smaak vallen dan ingewikkelde constructies. Maak het de lezer dus niet te moeilijk, maar overdrijf ook niet. Als de lezer de indruk krijgt dat de advertentie beneden zijn niveau opgesteld is, zal hij niet doorklikken. Het komt er dus op aan je doelpubliek goed in te schatten en de gulden middenweg te vinden.

4. Zorg voor lexicale diversiteit

De lexicale diversiteit van je ad slaat op het aantal verschillende woorden dat je in de tekst gebruikt. Hoe hoger de diversiteit, hoe hoger het doorklikpercentage. Afwisseling in woordenschat kan de kwaliteit van je tekst sterk verhogen. De lezer heeft de neiging meer geloof te hechten aan de tekst naarmate er meer unieke woorden tot de boodschap leiden.

5. Vermeld altijd cijfers in je ads

In advertenties voor immobiliën spelen cijfers een grote rol. Mensen houden niet van onzekerheid, dus is het belangrijk dat je de prijs van de geadverteerde eigendommen duidelijk vermeldt. Als we de performante ads onder de loep nemen (ads met een doorklikpercentage van 3 % worden in de sector als performant beschouwd), zien we dat 92 % cijfers bevat en 8 % geen cijfers. Bij niet-performante ads is de verdeling 46 % met cijfers en 54 % zonder cijfers.

6. Personaliseer je ads met persoonlijke voornaamwoorden

Door de eerste en tweede persoon te gebruiken, suggereer je een relatie tussen je merk en je klanten. Een slogan als 'Samen maken we het verschil' opent een positieve ingesteldheid naar de boodschap die volgt. Deze voornaamwoorden hebben de beste invloed op het doorklikpercentage: jij, je, jou, jouw, jezelf, wij, we, ons, onze, dit, dat.

7. Gebruik calls-to-action die echt werken

De juiste CTA's zullen meer clicks opleveren. Met deze CTA's heb je het meeste kans dat de lezer op je advertentie klikt: Geniet, Bekijk, Bezoek, Ontvang, Bouw, Ontdek, Koop.

Je ads laten schrijven?

Heb je er nog niet zo veel vertrouwen in dat je zelf zulke performante advertenties kunt opstellen? Laat ze dan schrijven door Kameleons. We houden de nieuwe ontwikkelingen scherp in de gaten, zodat we steeds de juiste woorden vinden om de lezer tot doorklikken te verleiden. Bel ons op 09 274 13 30, mail naar info@kameleons.be of vul onderstaand formulier in.

Tags

Gerelateerde berichten

Deel dit artikel via

- 46 shares -

Laat Kameleons je teksten vertalen

Vraag naar onze tarieven Bel ons op +32 9 274 13 30