Artikel 09/04/2017 - Ludo Verhaege

Klik!

Leuke teksten voor je website? Graag, maar vergeet bovenal de foto’s niet!

Commerciële mailings die de lezer masseren

Ja, dat wil ik! Bel ons op +32 9 274 13 30

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. En daarmee zouden we deze blogpost eigenlijk al moeten afronden en een mooie foto plaatsen. Maar laten we toch even kort het woord gebruiken om er nog eens op te wijzen dat in je digitale communicatie de kwaliteit van je beeldmateriaal enorm belangrijk is.

De inspanningen van onze copywriters en onze webdesigners ten spijt (ze zijn zelf de eersten om dat toe te geven): een website kun je maken of kraken met een met een magistraal dan wel banaal beeld.

Vijf tips rond fotografie op je website

  • Ga niet zelf aan de slag. Een professionele fotograaf inhuren is een investering die je maar eens om de zoveel tijd moet maken als je keurig alles in een keer inplant.
  • Pluk geen amateurbeelden van elders op het web. Ga tenminste op zoek naar een professionele fotodatabank (ze zijn heus niet allemaal duur).
  • Vermijd cliché-beelden als 'de handdruk' of belegen trucs als 'voor en na'. Zeker als 'voor' een affreus beeld oplevert (een gezondheidsprobleem, bijvoorbeeld, wil niemand in volle glorie zien).
  • Kies voor minder beelden, maar geef ze voldoende ruimte en grootte. Ook de grote webshops als Amazon en eBay schrijven steeds hogere minimumgroottes voor (en dat is niet zonder reden).
  • Veel meer dan woorden kan één enkele foto een feelgood-sfeer scheppen. Kies voor positieve, warme beelden. Wie in een goede mood is, blijft op je site en wordt kooplustiger.

Fotomateriaal is (vol)waardige content. Ook voor Google. Je kan foto's tags en bestandsnamen meegeven die waardevol zijn voor de zoekmachines. Ook alternatieven als infographics of video-animatie op basis van je versgeschoten beelden zijn interessante manieren om te visualiseren.

Meer tips voor je website?

Mail naar info@kameleons.be, bel ons op 09 329 02 73 of vul onderstaand formulier in.

Iedereen kan schrijven, iedereen kan een foto nemen. Toch zal de vakman zich altijd onderscheiden. 

Tags

Gerelateerde berichten

Deel dit artikel via

- 46 shares -

Laat Kameleons je teksten vertalen

Vraag naar onze tarieven Bel ons op +32 9 274 13 30