Case 01/10/2020

't Fundament

Stroomlijnen van de communicatieflow en inhoud van een webinar over bedrijfscijfers

Toen 't Fundament het webinar 'Baas over je Cijfers' lanceerde, werd Kameleons ingeschakeld om de cursisten een vlot leesbare syllabus zonder taalfouten aan te bieden.

't Fundament wil adviseren

't Fundament ondersteunt, inspireert en adviseert ondernemers in de bouwsector. Grip hebben op de bedrijfscijfers is daar een wezenlijk onderdeel van. Met haar achtergrond in boekhouding en fiscaliteit weet zaakvoerster Samia Wielfaert als geen ander dat bedrijfsleiders in de bouwsector niet altijd een exacte kijk hebben op hoe hun bedrijf er precies voorstaat. Voor hen en andere ondernemers ontwierp ze deze cursus.

Geredigeerde transcriptie

De inhoud van de cursus neerpennen bleek een tijdrovende klus, terwijl die sowieso ingesproken moest worden voor het webinargedeelte. De pragmatische oplossing: Samia nam thuis de microfoon ter hand en zette in haar eigen woorden de inhoud van de cursus uiteen. Vervolgens gingen wij met de opnames aan de slag en zetten de spreektaal om in onberispelijke schrijftaal.

Volwaardige communicatieflow

Verder stroomlijnden we de communicatieflow van het webinar (bindpagina's, bedankschermen …), zodat die er zowel op taalgebied als qua lay-out vlekkeloos uitzag. Ook in de e-mailflow die naar het webinar toewerkt, hadden we een reviserende hand. De socialemediaberichten werden dan weer opgesteld door de Tekstbewerker, een andere copywritingpartner van 't Fundament.

Verschillende soorten transcriptie

  • Bij letterlijke transcriptie wordt de gesproken tekst woord voor woord neergeschreven, taalfouten worden niet gecorrigeerd. Irrelevante tekst (herhalingen, tussenwerpsels, gestotter) kan wel of niet weggelaten worden, volgens de wensen van de klant.
  • Bij woordelijke transcriptie wordt alle irrelevante tekst weggelaten en de taalfouten gecorrigeerd. De notulist blijft wel zo dicht mogelijk bij de woordkeuze van de spreker.
  • Bij geredigeerde transcriptie worden alle taal- en stijlfouten gecorrigeerd en is het de bedoeling om tot een zo goed mogelijke tekst te komen. Die mag zelfs ver afwijken van de formulering van de spreker, zolang de inhoud niet verandert.
Heb je iets te vertellen maar zie je er tegenop om zelf je teksten neer te pennen?

Transcriptie kan de oplossing zijn. Spreek eenvoudig je boodschap in op de computer en Kameleons schrijft ze uit. Neem contact op via 09 274 13 30, mail naar info@kameleons.be of vul onderstaand formulier in.

-->

Tags

Gerelateerde berichten

Deel dit artikel via

Laat Kameleons je teksten vertalen

Vraag naar onze tarieven Bel ons op +32 9 274 13 30