Case 14/01/2019

Leievoeders

Communicatie rond overname Cibus door Leievoerders bezegeld met persbericht

In volle eindejaarsperiode, tussen kerst en Nieuwjaar, moest wereldkundig worden gemaakt dat veevoederbedrijf Leievoeders uit Waregem de activiteiten overnam van sectorgenoot Cibus uit Poperinge. Communicatie over overnames laat niet op zich wachten, dus schoven we de kerstkroketten en kalkoen aan de kant en stemden we zowel de interne als de externe communicatie van beide bedrijven op elkaar af.

Zeg wat gezegd moet worden

Zo kregen zowel de personeelsleden, klanten, leveranciers als de pers een uniform verhaal, enkel gestoeld op feiten. En zo hoort het bij overnamecommunicatie: wat gezegd moet, moet gezegd. Stick to the facts, maar geef ze wel mee en wees duidelijk. Zonder franjes, zonder toeters of bellen. Kameleons puntte de inhoud van een interne mededeling af, schreef de brieven naar klanten en leveranciers en topte de communicatie af met een persbericht volgens de regels van de kunst. Alle communicatie werd in het Nederlands en het Frans aangeleverd.

Een persbericht dat gretig werd opgenomen

'Sterk persbericht', mochten we optekenen uit de mond van Rik Vandeputte, zaakvoerder van Leievoeders. Zo dacht ook de pers erover, want het bericht werd gretig opgenomen – zowel in de algemene pers als in de vakpers. Nochtans in een moeilijke periode waarin niet alle redacties op volle toeren draaien.

Nieuw design logo

Visuele herkenning kort na de overname

Onze grafische collega's van Maquina, die de lead hadden in dit project, zorgden ook voor visuele herkenning tussen beide bedrijven op hun respectieve standen op de grote vakbeurs Agriflanders, die begin januari plaatsvond in Flanders Expo in Gent. Op een enkele stand naar buiten treden was immers te laat, maar door een herkenbaar grafisch element op beide standen knipoogden beide bedrijven toch naar elkaar.

Op zoek naar een partner om je interne en externe communicatie te stroomlijnen?

Kameleons zorgt ervoor dat je met één stem spreekt in de communicatie naar je werknemers, aandeelhouders, klanten, leveranciers, pers of eenieder die met je bedrijf in contact komt. Uniform en onberispelijk. Mail naar info@kameleons.be, bel ons op 09 274 13 30 of vul onderstaand formulier in.

Een overzicht van de persruchtbaarheid

-->

Tags

Gerelateerde berichten

Deel dit artikel via

Laat Kameleons je teksten vertalen

Vraag naar onze tarieven Bel ons op +32 9 274 13 30