Case 15/03/2021

Quadient

Teksten voor het nieuwsplatform van Linkedin

quadient.jpg

Quadient (vroeger Neopost) is een bedrijf dat digitale oplossingen biedt die kleine en middelgrote bedrijven helpen de communicatie te automatiseren. David Grosjean, business development manager digital solutions, zocht Kameleons aan om voor hem Linkedin-artikels te schrijven die hij post op het nieuwsplatform dat ooit Linkedin Pulse heette.

De website van Quadient heeft zijn eigen nieuwssectie, e-books en whitepapers, maar door regelmatig te posten op Linkedin wil David zijn persoonlijk netwerk ook bereiken. Bovendien is de blogfunctie van Linkedin niet beschikbaar voor bedrijfspagina's.

Waarom longreads op Linkedin posten?

Het is een slimme keuze om eens een longread op het nieuwsplatform van Linkedin te plaatsen. Een artikel wordt vaker aan je connecties getoond dan een bericht met een link naar je website. Als het artikel gepubliceerd is, krijgen al je connecties een melding. Het artikel is ook zichtbaar in de zoekfunctie van Linkedin. Je bereikt er mensen mee die vaak meer betrokken zijn bij je business dan toevallige bezoekers van je website.

Je volledige artikel staat te lezen op Linkedin zelf, waardoor mensen het eerder zullen lezen dan als ze moeten doorklikken naar een andere website. Je legt uiteraard wel een link naar je website: als de inhoud van je artikel mensen interesseert, zullen ze vlug geneigd zijn om een kijkje te gaan nemen naar wat je onderneming te bieden heeft.

We schrijven teksten die boeien

Als je dergelijke artikels wilt posten, moet je wel af en toe iets interessants te vertellen hebben. Platte reclame voor je producten zal vlug weggeswipet worden. Voor Quadient schrijven we vooral teksten die te maken hebben met digitalisering en automatisering. David reikt ons een onderwerp aan en laat ons weten wat zijn visie erover is. Dat gieten we dan in een goed gestructureerde tekst die de lezer kan boeien. Het mag zelfs een beetje filosofisch zijn, maar uiteindelijk leidt het verhaal wel naar oplossingen die het bedrijf aanbiedt.

Voorbeelden

Wil je ook artikels op Linkedin (of een ander platform) posten?

Goed geschreven teksten stralen professionaliteit uit. Laat je artikels schrijven door de professionals van Kameleons of laat ons je zelfgeschreven teksten nalezen.

Mail naar info@kameleons.be, bel ons op 09 329 02 73 of vul onderstaand formulier in.

-->

Tags

Gerelateerde berichten

Deel dit artikel via

Laat Kameleons je teksten vertalen

Vraag naar onze tarieven Bel ons op +32 9 274 13 30