Case 03/05/2019

Sports2

Maandelijkse contentflow voor nieuwe blog

Tien jaar geleden begon ex-Europees kampioen triatlon Rudi Stroobants een zaak in voedingssupplementen onder de naam Sports2. De nieuwe zaak na de sportieve carrière werd een rollercoaster waarbij Rudi ook atleten begeleidde en zich verder bijschoolde in voedingsleer en trainingsmethodiek. Door de jaren heen kwamen er veel aspecten van trainingsbegeleiding bij, maar zelf had Rudi nooit de tijd gevonden om dat verhaal eens omstandig te vertellen.

Coach voor topatleten en recreanten

Tot Rudi in contact kwam met Kameleons, waar Ludo, ook ex-atleet, meteen blijk gaf van zijn voeling met de onderwerpen waarover Rudi Stroobants iets diepgaander wilde berichten. Er werd dan ook beslist een blog op te starten, die onderhouden wordt met een Kick Off Package van Kameleons.

Bio van Rudi Stroobants

Typisch: zo druk bezig zijn met je zaak dat je nooit de tijd gevonden hebt om je eigen verhaal te vertellen. Dus schreven wij de bio van Rudi, die ook op de Facebookpagina gedeeld werd. Het werd meteen een van de meest aangeklikte posts ooit. Mensen houden nu eenmaal van verhalen, bij voorkeur over mensen (niet altijd over producten of het bedrijf). Human interest, weet je wel.

The Bigger Picture

Het brede plaatje van de trainingsaanpak die Rudi Stroobants doorheen de jaren ontwikkeld had, zat uiteraard wel in zijn hoofd, maar was nooit uitgeschreven geraakt. We toverden die zo gestructureerd mogelijk uit de hersenpan van Rudi en postten The Bigger Picture op een vaste pagina.

Wetenschappelijk onderbouwde artikels, over ketonen bijvoorbeeld

ketonen zijn een wonderbrandstof voor het lichaam

Door zijn vele scholingen en bijscholingen kan Rudi bogen op een sterk uitgediepte kennis van trainingsleer en -methodes met een sterk wetenschappelijke onderbouw. Het raamwerk van de blog over ketonen bijvoorbeeld, werd door Rudi aangeleverd en door Kameleons gefinetuned voor publicatie. Verder aangedreven door socialemedia-ondersteuning was het effect meteen voelbaar in de webshop.

In de week na publicatie barstte in de media ook nog eens een ketonenstorm los naar aanleiding van een studie van inspanningsfysioloog Peter Hespel, waardoor de verkoop van het ketonenproduct helemaal de pan uit swingde. Overigens, als je het bewezen wondermiddel zelf ook eens wilt proberen, dan kun je het hier kopen.

Een sterke blog in samenwerking met de klant

De blog is dus een mix van artikelreeksen die zowel luchtig als sterk wetenschappelijk van inslag kunnen zijn, puur door Kameleons uitgewerkt of in samenwerking met de zaakvoerder. Zo kunnen we samen binnen het Kick Off Package nog meer volume creëren, zodat de blog vlugger een hogere vlucht kan nemen.

Kameleons start je blog op en levert maandelijkse content

Een blog met sterke content is het sterkste SEO-wapen denkbaar. Ideaal ook om naar te verwijzen vanuit je sociale media. Echt unieke content zal een eigen leven gaan leiden en gedeeld worden. Heb je nog geen blog, of heb je er wel een maar dateert je laatste post van de prehistorie? Laat Kameleons waken over de sterkst mogelijk contentflow op je blog. Bel ons op 09 274 13 30, mail naar info@kameleons.be of stel je vraag via onderstaand formulier.  

-->

Tags

Gerelateerde berichten

Deel dit artikel via

Laat Kameleons je teksten vertalen

Vraag naar onze tarieven Bel ons op +32 9 274 13 30