Persbericht

Nieuw contentbureau Kameleons helpt bedrijven en overheden sterker te communiceren

Pittem / Merelbeke, 18 mei 2017 - Kameleons is de naam van een nieuw contentbureau dat bedrijven, KMO’s, verenigingen, instellingen en overheden helpt om waardevolle inhoud te leveren aan hun respectieve doelgroepen. Sterke teksten zijn daarbij zeker cruciaal, maar contentcreatie behelst ook beeld, geluid, video, graphics – al dan niet van tekst voorzien.

De inhoud van de boodschap staat centraal, of die nu via een online medium (website, e-mailing, social media ...), een offline medium (magazine, direct mailing, flyer, brief ...) of via een evenement (seminarie, feest, roadshow ...) wordt verspreid. Kameleons stelt de boodschap scherp en brengt ze nog gerichter over naar het juiste publiek. Daarmee onderschrijft Kameleons de lijn van zoekmachinereus Google, die onder meer met zijn recente algoritme Fred duidelijk de kaart trekt van sterke content.

Kameleons huist samen met digitaal marketingkantoor Ntriga.Agency en crossmedia reclamebureau Maquina in de Kasteeldreef 73 in Pittem. Samen beheersen de drie bedrijven dus alle takken van de marketing en communicatie: sterke teksten, sterke beelden, sterke technologische onderbouw.

Kameleons wordt gerund door vier taalkundigen die ondertussen elk in een deelgebied van de (digitale) marketing en communicatie kunnen bogen op driekwart eeuw ervaring.

‘Een eerste doelgroep die we willen helpen, zijn bedrijven of instanties die zelfs hun basiscommunicatie niet gerund krijgen’, vertelt Annelies de hertogh. ‘We merken dat heel wat bedrijven niet eens hun website gevuld krijgen of kunnen onderhouden. Vaak is dat door tijdsgebrek, maar soms missen ze gewoon (ervaren) schrijfkracht. En als je website niet up-to-date is, kun je ook niet beginnen met een digitale nieuwsbrief of met sociale media, want je hebt te weinig om naar door te linken. En dat terwijl in deze basiscommunicatie een enorm potentieel schuilt – bedrijven beseffen niet wat ze laten liggen. Voor hen hebben we dan ook drie packages uitgewerkt die hun waarde al hebben bewezen.’

‘Maar we zijn meer dan taalvaardige schrijvers’, vult Ludo Verhaege aan. ‘Het gaat om sterke boodschappen, en die kun je op 1001 manieren overbrengen. Daarom bieden we ook 1001 contentitems aan om je marketing of communicatie naar een nog hoger niveau te tillen. Bekijk ons glossarium maar. Hier begint onze samenwerking met Ntriga.Agency en Maquina sterk te spelen: zij zorgen voor marketing, sterke beelden en de technologische onderbouw, wij houden de inhoud van de boodschap messcherp. Al dan niet met veel of weinig gerichte tekst.’

‘Een campagne is maar zo sterk als zijn zwakste schakel’, weet Chriz Declercq. ‘Soms zie je een ijzersterk beeld met een knaller van een taalfout in de bijbehorende slogan. Of een sterke oneliner die door een zwak beeld ondermijnd wordt. En werk je digitaal, dan moet alles uiteraard van een leien dakje lopen.’

‘Een troef van Kameleons is zeker ook onze journalistieke achtergrond’, stipt Peter Janssens verder nog aan. ‘Het is een trend in contentmarketing om met journalisten of beslagen redacteurs te werken, omdat zij het gewoon zijn om inhoudelijk dieper te graven. Net als Annelies en Ludo heb ik in het verleden stapels magazines volgepend en gecoördineerd. Die journalistieke reflex wenden we nu graag aan om de communicatie van de klanten van Kameleons nog meer inhoud te geven.’

>> Lees hier meer over de achtergrond en ervaring van:


>> Bekijk hier enkele projecten die zij reeds in goede banen leidden.

>> Download hier enkele teamfoto’s van Kameleons

>> Voor meer info, vragen of interviews, neem contact op met:

Ludo Verhaege | 09 274 13 30 | ludo@kameleons.be


  • Kameleons is een creatief contentbureau dat inhoud geeft aan je marketing- of communicatiecampagne. Kameleons levert sterke teksten, maar evengoed krachtige beelden of video die de juiste doelgroep informeert of tot actie aanzet. 

  • Ntriga.Agency is een webdevelopment- en onlinemarketingbureau dat alle facetten van je online communicatie tot in de puntjes verzorgt. Van de technische ontwikkeling tot de analyse van de resultaten en doelgerichte marketing.
     
  • Maquina is een full service marketing- en ontwerpbureau dat een breed gamma aan marketingdiensten biedt om je merk stap voor stap uit te bouwen en alle aspecten van je communicatie keurig op elkaar af te stemmen.

Referenties

Laat Kameleons je teksten vertalen

Vraag naar onze tarieven Bel ons op +32 9 274 13 30