Artikel 15/05/2020 - Ludo Verhaege

Leve Lekturama: d

| d | drinken als een Tempelier

In een nostalgische bui, aangespoord door een VTM-programma godbetert, dook Kameleon Ludo onlangs nog eens in zijn Lekturama-encyclopedie. Hoe het zover is kunnen komen, lees je in de openingsblog van de reeks. Clou: vooral veel heimwee naar de pagina's met (oude, vergeten, vergane) spreekwoorden per letter, laat hem maandelijks zijn twintigdelige papieren voorganger van het internet openslaan.

Deze maand luidt het spreekwoord 'drinken als een Tempelier'.

Het zou niet de enige zijn die zich in deze coronatijden iets te lustig laaft aan de alcohol, maar zijne hooggestemdheid Gerard Joling werd er door de grijze geschelpte Gordon van beschuldigd dat hij weleens te vlug een glaasje op heeft. Joling zou er in deze quarantainetijden nu echt wel jolig op los drinken. Of de bron echt betrouwbaar is, weten we niet, maar we laven er ons toch aan als voorbeeld van een context waarin je zou kunnen zeggen dat die Joling drinkt als een Tempelier. Iets te veel dus.

<< Klik op de foto om het lemma te lezen

Volgende maand: op zijn falie krijgen (we slaan de e over wegens geen bruikbare uitdrukkingen).

Wil je zelf ook geregeld een blog zo luchtig als deze over Lekturama?

Kameleons schrijft je teksten, ongeacht de stijl, doelstelling, register ... maar wel altijd onweerstaanbaar en onberispelijk. Zoals we dagelijks voor tal van uitgeverijen doen (bekijk hier maar even onze boekenkast). Bel ons op 09 274 13 30, mail naar info@kameleons.be, stel je vraag via onderstaand formulier of bekijk hier meer informatie over ons blogbusterpakket (11+1 gratis).

Tags

Gerelateerde berichten

Deel dit artikel via

- 46 shares -

Laat Kameleons je teksten vertalen

Vraag naar onze tarieven Bel ons op +32 9 274 13 30