Artikel 07/05/2017 - Chriz Declercq

Voordelen van goede content

Googles nieuw algoritme 'Fred' beloont goede tekstschrijvers

Fred beloont degelijke content

'Fred' is geen programma op zich maar slechts een bijnaam voor de updates die Google aan zijn algoritme uitvoert sinds maart 2017. Hoe ze precies te werk gaan, daarover communiceert het team achter Google zelden, maar door observatie kunnen we heel wat achterhalen. Het is inmiddels overduidelijk dat het nieuwe algoritme websites met degelijke content beloont en websites met een dubieus backlinkprofiel genadeloos afstraft. Dat kan tekstschrijvers zoals ons alleen maar verheugen. Inhoudsloze linkbuilding behoort tot het verleden, de nieuwe SEO-strategie is content building.

Relevante backlinks moet je verdienen

Backlinks of inkomende links zijn de websites die naar jouw websites linken. In de beginperiode van Google waren de zoekresultaten voornamelijk gebaseerd op het aantal backlinks dat een website had (de zogenaamde PageRank). Op de duur kon je die linkpakketten dan ook gewoon kopen. Vandaag gaat het er helemaal anders aan toe: niet meer de kwantiteit maar de kwaliteit van de links is van belang. Een goede backlink staat op een website die zelf een goede reputatie heeft bij Google en relevant is voor jouw website. Relevante links kun je alleen verdienen als je website vol staat met waardevolle content. Als je bezoekers die content delen op hun eigen website of op sociale media als Facebook of Twitter, ontstaan er natuurlijke links naar je site. Het zijn die links die de meeste punten opleveren voor de zoekmachines.

Schrijf teksten die je lezers boeien

Anno 2017 is de beste strategie om goede zoekresultaten te behalen steeds meer een contentverhaal. Schrijf teksten die de lezers binnen je doelgroep boeien. Schrijf altijd over onderwerpen die te maken hebben met je business. Zorg ervoor dat de teksten in vlekkeloos Nederlands (en Engels, Frans, Duits, ... als je een meertalige website hebt) geschreven zijn, want ook dat ontgaat niet aan het alziende oog van Fred. Schakel dus altijd professionele tekstschrijvers in, want Fred beloont professioneel geschreven teksten.

Schakel Kameleons in voor SEO-vriendelijke content

Als er in je bedrijf geen tekstvirtuozen rondlopen of je gewoonweg geen tijd of inspiratie hebt om te schrijven, neemt Kameleons dat werkje graag van je over. We schrijven niet alleen onweerstaanbare, onberispelijke teksten maar zorgen er ook voor dat ze opgepikt worden door Fred. Mail naar info@kameleons.be, bel ons op 09 329 02 73 of vul onderstaand formulier in.

Schrijf teksten die de lezers boeien.

Tags

Gerelateerde berichten

Deel dit artikel via

- 46 shares -

Laat Kameleons je teksten vertalen

Vraag naar onze tarieven Bel ons op +32 9 274 13 30