Artikel 18/06/2017 - Ludo Verhaege

Is je website leesbaar op mobiele toestellen?

Bezint eer ge pent (1)

Bij Kameleons houden we altijd onze pen in de aanslag. Maar we beginnen er niet op eenvoudig commando op los te schrijven. Om er zeker van te zijn dat onze onweerstaanbare en onberispelijke taal echt tot zijn recht komt, moeten we eigenlijk eerst nagaan of de technologische onderbouw solide is. Bijvoorbeeld eerst checken of je website wel leesbaar is op mobiele toestellen.

Responsive websites krijgen sowieso voorrang in de zoekresultaten

Met andere woorden: is je website wel responsive? De vraag is sinds 20 juni nog relevanter, want toen kondigde Google aan dat het in de zoekmachinerankings puur de voorkeur zal geven aan de mobiele versies van sites. Het Nederlandse Marketingfacts legt de gevolgen daarvan zeer goed uit in dit artikel.

Taal en technologie kunnen niet zonder elkaar

(Niet geheel) toevallig hebben we verleden week een nieuwsbrief verstuurd om onze gratis taalscreening aan te kondigen. Tussen de sites die we ter screening doorgestuurd kregen, 'prijkten' nog altijd een aantal niet-responsieve exemplaren, met zelfs nog sporen van verouderde toepassingen zoals Flash. In zo'n geval melden we de klant dat we niet meteen in onze pen kruipen: we willen vermijden dat we inspanningen leveren om de content van een site te optimaliseren terwijl we eigenlijk weten dat we een deel van het doelpubliek toch niet bereiken, louter en alleen door technische zwakte.


Hou je website niet aan een betaald infuus

Ook andere inspanningen zoals SEO, SEA, Google AdWords en socialemediaposts − allemaal slim gebundeld in onze 3 communicatiepakketten − komen niet tot hun volste recht zolang een website niet responsive is. Je kunt wel blijven betalen om een plekje boven aan de ranking te bemachtigen, maar je verwaarloost volledig de organische sterkte van je website (zeg maar zijn eigen kracht, zonder dat je hem 'naar de hoogste regionen' betaalt). Dat is een beetje zoals je bedrijfsbrochure drukken op vloeipapier. 

Wij testen of je site mobile friendly is. Volledig gratis.

Als je niet weet of je site responsive is, neem contact op met Kameleons op 09 274 13 30 of vraag je mobile friendly test via hallo@kameleons.be of onderstaand formulier. Je krijgt zo vlug mogelijk van ons te horen of je website responsive is. 

Onze onberispelijke taal gedijt beter op een bedje van toptechnologie. Doe daarom eerst de Google Mobile Friendly Test voor je ons aan het schrijven zet!

Tags

Gerelateerde berichten

Deel dit artikel via

- 46 shares -

Laat Kameleons je teksten vertalen

Vraag naar onze tarieven Bel ons op +32 9 274 13 30