Artikel 15/09/2020 - Ludo Verhaege

Leve Lekturama: e

| e | een enfant terrible zijn

In een nostalgische bui, aangespoord door een VTM-programma godbetert, dook Kameleon Ludo onlangs nog eens in zijn Lekturama-encyclopedie. Hoe het zover is kunnen komen, lees je in de openingsblog van de reeks. Clou: vooral veel heimwee naar de pagina's met (oude, vergeten, vergane) spreekwoorden per letter, laat hem maandelijks zijn twintigdelige papieren voorganger van het internet openslaan.

Deze maand luidt het spreekwoord: een enfant terrible zijn

Om toch maar in politieke kringen te blijven – waarin de term ergens zijn oorsprong vindt zoals je uit het lemma kunt leren – benoemen we Georges-Louis Bouchez van de MR tot 'enfant terrible' van de maand. Dat hij een Franstalige is, is aardig meegenomen, want de uitdrukking komt natuurlijk uit het Frans. Mocht de term nog niet bestaan hebben, dan had een of andere hedendaagse satiricus die nu wel uitgevonden om het wispelturige en rebelse gedrag van de liberale partijvoorzitter te bestempelen. Onwettige manoeuvers, handelen zonder overleg: een echt 'enfant terrible'!

⇑ Klik op de foto om het lemma te lezen

Volgende maand: op zijn falie krijgen

Wil je zelf ook geregeld een blog zo luchtig als deze over Lekturama?

Kameleons schrijft je teksten, ongeacht de stijl, doelstelling, register ... maar wel altijd onweerstaanbaar en onberispelijk. Zoals we dagelijks voor tal van uitgeverijen doen (bekijk hier maar even onze boekenkast). Bel ons op 09 274 13 30, mail naar info@kameleons.be, stel je vraag via onderstaand formulier of bekijk hier meer informatie over ons blogbusterpakket (11+1 gratis).

Tags

Gerelateerde berichten

Deel dit artikel via

- 46 shares -

Laat Kameleons je teksten vertalen

Vraag naar onze tarieven Bel ons op +32 9 274 13 30